Lécfölött

Minősítés menete

Tervezés

  • Regisztráció
  • Önértékelés
  • Adatfeltöltés
  • Előminősítés

Lebonyolítás

  • Helyszíni audit
  • Visszacsatolás
  • Adatfeltöltés

Utókövetés

  • Ellenőrzési lista
  • Utóminősítés
  • Minősítési tanúsítvány

A "LÉC FÖLÖTT®​" minősítés megszerzésének lépései és folyamata

Az eseményhez kapcsolódó folyamatokat 3 fázisra bontottuk, melyhez 5 ellenőrzési pontot határoztunk meg.

Tervezés - "LÉC FÖLÖTT®" előminősítési fázis

Egy rendezvény megtervezése, előkészítése és megszervezése akár több hónapot is igénybe vehet a rendezvény méretétől függően, így a rendezőnek van lehetősége felkészülni az előminősítésre. Ehhez regisztrálja a rendezvényt a "LÉC FÖLÖTT®" online rendszerébe, annak időpontja előtt minimum 30 nappal. A rendszerhez való csatlakozás során a szervező megadja a minősítendő rendezvény helyét, idejét, típusát és specifikációit. A megadott adatok alapján egy kompetens auditor foglalkozik a minősítéssel.

A "LÉC FÖLÖTT®" Minősítési Rendszerbe történő felvétel után, az önértékelő kérdőívet szükséges kitölteni a minősítési folyamat megkezdéséhez, majd a szervezés során keletkezett dokumentumokat kell a rendszerbe feltölteni. Kötelezően feltöltendő a versenykiírás, a költségvetés (elég a struktúrája), a kockázati terv és a feladatterv.  A "LÉC FÖLÖTT®" Minősítési Rendszer önértékelő ellenőrző listája alapján a szervező folyamatosan ellenőrizni tudja saját munkáját és a rendezvény készültségi állapotát, el tudja végezni a szükséges teendőket, illetve el tudja készíteni a még hiányzó és szükséges iratokat. Az esemény előkészítésének, szervezési fázisának végén a rendezvény szervezője által kitöltött önértékelő kérdőívet és a feltöltött dokumentumokat az auditor formailag, tartalmilag ellenőrzi, majd meghatározott paraméterek alapján értékeli a rendezvény szervezési szakaszát. 

Rendezvény - "LÉC FÖLÖTT®" audit

A minősíteni kívánt rendezvény lebonyolítása alkalmával a "LÉC FÖLÖTT®" szakértői a helyszíni audit rögzítik az észrevételeiket, kérdéseket tesznek fel a szervezőknek, a vendégeknek, objektív bizonyítékokat gyűjtenek és egy ellenőrző lista alapján értékelik a lebonyolítást, melyet szöveges értékeléssel is kiegészítenek. Fontos, hogy a rendezvényszervező biztosítsa a helyszíni ellenőrzés lehetőségét, rendelkezésére bocsátja a dokumentációt és kooperáljon a sikeres minősítés érdekében.

A rendezvény lebonyolítását követően akár még a helyszínen, vagy később az internet segítségével begyűjtésre kerülnek az ügyfél elégedettség mérés adatai.  Az adatok származhatnak a rendezvényen résztvevő különböző célcsoportoktól és különböző szempontokat tartalmazhatnak.  Más adatok lehetnek érdekesek a látogatók, a résztvevők, szponzorok, a média munkatársai a szolgáltatók visszajelzéseiből.

Utóminősítés - "LÉC FÖLÖTT®" tanúsítvány

A Minősítő Iroda munkatársai a rendezvényt követően a rendezvényről elérhető publikus információk, a korábbi értékelések, a rendezvényt értékelő kérdőívek és feltöltendő dokumentumok segítségével elvégzik az utóminősítést, mely eredményeképp megtörténik a rendezvény minősítése. 

Az öt értékelés eredményeként kapott értékek súlyozott összege határozza meg a rendezvény minősítésének szintjét. A Minősítő Iroda a teljes eljárást követően szöveges (szakmai értékelés) és számszerű értékelést ad az eljárás különböző fázisaiban elért eredményekről.

 

Akiknek fontos a LÉC FÖLÖTT® minősítés

Rendezvény szervezőknek

Cégek, önkormányzatok, civil szervezetek, illetve magánszemélyek, amelyek, akik a szabadidősport és más rendezvények szervezését lebonyolítják. Tűnjön ki rendezvényével a többi közül!

Rendezvény szolgáltatóknak

Szolgáltatók, vállalkozók, amelyeknek a közreműködésével a szabadidősport és más rendezvények lebonyolítása elvégezhető. Találja meg szolgáltatásaival a minősített rendezvényeket!

Szponzoroknak

A szabadidősport- és más rendezvényeket támogatók, szponzorok, amelyek a minősítés alapján meggyőződhetnek a rendezvényszervező felkészültségéről. Támogasson minősített rendezvényeket!